Indygo Geen reacties

Werk kosten regeling (WKR)

Sinds 1 januari 2015 is de WKR voor alle werkgevers verplicht.

Binnen deze regeling kun je in 2015 maximaal 1,2% van je totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Read more

Indygo Geen reacties

Welke subsidies en andere tegemoetkomingen zijn er als je iemand in dienst neemt?

Iemand vanuit een uitkering of met een ziekte of handicap in dienst nemen, is niet voor iedereen een logische stap. Vaak omdat we bang zijn voor extra kosten. Wat als iemand weer ziek wordt? Zijn er aanpassingen aan de werkplek nodig? Deze keer hebben we verschillende subsidies of andere tegemoetkomingen op een rijtje gezet, zodat je kan zien dat er beperkingen aan de risico’s zitten en dat het soms zo zijn voordelen kan hebben om iemand vanuit een uitkering in dienst te nemen. We zetten alles voor je op een rij.

Read more

Indygo Geen reacties

Wat zijn de regels als het gaat om tijdelijke contracten?

De meeste mensen weten dat je niet oneindig een contract voor bepaalde tijd kunt geven. Maar wat zijn nu precies de regels en waar moet je op letten? Bij CAO’s kan van onderstaande regels worden afgeweken, maar de wettelijke regels in Nederland hebben we hieronder uitgewerkt.

Read more

Indygo Geen reacties

Wanneer ben je DGA?

Wanneer ben je DGA? Heb je zelf alle aandelen? Heeft je partner of familie aandelen? Hebben jullie met meerdere aandeelhouders allemaal even veel aandelen? Wellicht was je in 2015 (en daarvoor) wel DGA voor de werknemersverzekeringen, maar ben je dat vanaf 1 januari 2016 niet meer, of andersom! In dat geval is het van belang hier tijdig naar te kijken, er is namelijk geen overgangsregeling van toepassing.

Read more

Indygo Geen reacties

Verplicht minimumbedrag in onderhoudsfonds van Verenigingen van Eigenaren

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is straks verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De hoogte van het te reserveren bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjaren onderhoudsplan of 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex.

Read more

Indygo Geen reacties

Vermogensbeheerders

Ik heb de voorbije maanden enorm veel tijd besteed aan het bestuderen van vermogensbeheerders.

Ik werd een beetje nieuwsgierig naar hun werkwijze omdat ze op het eerste zicht allemaal min of meer hetzelfde leken te doen.  Ze lijken allemaal te vertrekken van een traditionele 60-40 verdeling tussen aandelen en obligaties.  Afhankelijk van je risicoprofiel kan er dan wat meer of minder geld naar obligaties.  Hier en daar vind je er nog ééntje die open staat voor alternatieve beleggingen en bijvoorbeeld 5% goud in portefeuille stopt.

Read more