Echtscheiding

U wilt scheiden.

Als u zelf het initiatief tot scheiding neemt, heeft u al een periode van nadenken achter de rug. Een periode waarin tal van vragen door uw hoofd spookten. Welke stappen moeten worden gezet? Bij wie moet u zijn? Welke afspraken maakt u met uw partner over de kinderen, de verdeling van de bezittingen, de alimentatie, het huis? U heeft hierbij ieder uw eigen belang. Het vraagt veelal heel wat onderhandeling om een akkoord te bereiken over deze (financiële) zaken. En dan moet alles nog juridisch geregeld worden. Er is iemand die u kan helpen in dit traject: Indygo Financieel Adviseurs.

Uw partner wilt scheiden.

Als u door het nieuws wordt overvallen dat uw partner wil scheiden, dan heeft u wel iets anders aan uw hoofd dan het maken van zakelijke afspraken. Na de eerste schok volgen vaak ontkenning en boosheid. Tegelijkertijd worstelt u met tal van vragen. Het is bijzonder lastig om in deze emotionele periode rationele keuzes te maken en te onderhandelen over de financiële zaken. U heeft iemand nodig die u deskundig en betrokken begeleidt: Indygo Financieel Adviseurs.

U wilt samen scheiden.

Als u uiteindelijk samen beseft dat een scheiding onvermijdelijk is, kunt u er voor kiezen om samen te scheiden. Dat betekent dat u samen in overleg er probeert uit te komen. Aangezien de meeste aspecten van de afwikkeling van uw scheiding gaan over financiele zaken, is het goed om een financieel specialist erbij te betrekken: Indygo Financieel Adviseurs. Hij begeleidt u door het gehele scheidingsproces.

Eerst naar de advocaat of mediator?

De eerste stap is vaak de gang naar een advocaat of mediator. Toch is dat geen logische stap. Het juridische geregel komt namelijk pas aan het eind van het scheidingstraject. Eerst heeft u advies nodig om keuzes te maken over de financiële zaken. En dat is bij uitstek het terrein van een financieel planner die is gespecialiseerd in echtscheidingen: Indygo Financieel Adviseurs.

Wanneer schakelt u een Indygo Financieel Adviseurs in?

U kunt Indygo Financieel Adviseurs op elk gewenst moment inschakelen. Direct aan het begin van het traject, maar ook als u al maanden bent verwikkeld in moeizame onderhandelingen via advocaten en u geen zicht hebt op een akkoord. Indygo kunt u ook inschakelen indien u samenwonend bent (geweest) en uit elkaar gaat.

Hoe werkt Indygo Financieel Adviseurs en wat kost een scheiding?

Indygo Financieel Adviseurs kan werken in opdracht van beide partners, maar ook op verzoek van één van hen.
Hij of zij kan bovendien worden ingeschakeld door een advocaat die behoefte heeft aan deskundige financiële ondersteuning. Indygo Financieel Adviseurs werkt onafhankelijk op basis van een uurtarief.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek met uw financieel adviseur, legt deze duidelijk uit wat u van hem of haar mag verwachten, wat de tijdspanne is en wat de kosten zijn van uw traject. Omdat iedere scheiding weer anders is, is op voorhand geen indicatie van de kosten te geven.

Wat zijn de voordelen van een Financieel Adviseur?

 • 1-loket: Indygo Financieel Adviseurs verzorgt het gehele scheidingsproces;
 • Financieel specialist;
 • Snel en deskundig;
 • Helder inzicht in uw financiële situatie voor en ná de scheiding;
 • Deskundige oplossingen voor complexe financiële problemen;
 • Complete begeleiding;
 • Persoonlijke betrokkenheid;
 • Minder zorgen en frustraties, meer gemak;
 • Minder kans op moeizame, langlopende en kostbare procedures;
 • Besparing van tijd en geld;
 • Korte communicatielijnen met eventuele advocaten, notarissen en mediators.

Hoe zit het met mijn woning?

Heeft u samen een woning, dan is het de vraag wie daar blijft wonen. Uw persoonlijke wens is voor Indygo Financieel Adviseurs het uitgangspunt. Wellicht wilt u dat de partner die de kinderen verzorgt in het huis blijft wonen, zodat de woonomgeving voor hen niet verandert. Maar is dat financieel haalbaar?

Indygo Financieel Adviseurs rekent diverse scenario’s voor u door: als partner A in de woning blijft, als partner B in de woning blijft en als de woning wordt verkocht. Op basis van deze informatie kunt u hierover een beslissing nemen.

Hoe zit het met mijn kinderen?

Eén van de gevoeligste onderwerpen bij een scheiding is de zorg voor de kinderen. Bij wie gaan de kinderen wonen? Of kiezen we voor co-ouderschap? Houden we beiden het gezag over de kinderen? Hoe ziet de omgangsregeling eruit?

Indygo Financieel Adviseurs bespreekt samen met u uw wensen en adviseert u omtrent uw mogelijkheden.

Bel mij terug

Pakketten

Wij hebben een drietal basispakketten samengesteld waaruit u kunt kiezen. Deze zijn in overleg uit te breiden. Voor ieder basispakket hebben wij een aantal profielen opgesteld, gebaseerd op een verwachte omvang van de administratie, met hierbij een indicatieve prijs per maand.

Pakketten

Administratie & Belastingen,
hulp nodig?

Professioneel

Onze adviseurs zijn opgeleid om deskundig en betrokken te zijn.

Persoonlijk

Bij ons is het eerst de mens, dan de cijfertjes.

Duidelijke prijzen.

Wij werken op uren basis, dus een standaard tarief.